צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/11/2001 | 09:06 | מאת: גילה

שלום רב, על פי הוראות הרופא המטפל שלי, עלי לעשות צילום רחם בין היום השני ליום הרביעי מסוף הוסת. ההוראות היו בפירוש לעשות את צילום הרחם בתחילת המחזור (קרי לאחר סיום הדימום). קבעתי תור לצילום רחם למחר. היום הראשון לוסת שלי היה ביום שני שעבר (29/10) הדימום פסק לאחר יומיים, והמשיכה הפרשה חומה (דבר רגיל אצלי). היום עדיין היתה הפרשה חומה. האם אוכל לבצע מחר את הצילום או שעלי להמתין 2-4 ימים מסיום ההפרשה החומה? בנוסף ובמידה ואאלץ לבטל את התור למחר האם ניתן לבצע את הצילום ב- 19/11, או להמתין לוסת הבאה? תודה

מומלץ באמת לעשות צילום רחם מוקדם לאחר הוסת, לאחר שרירית הרחם התקלפה ברובה והינה דקה, וכאשר ברור שאת עדיין לא בהריון. אם ההפרשה החומה הינה קלה ביותר אז נראה לי שאין מניעה לבצע כעת את צילום הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית