דם טבורי- תוך כמה זמן עובר כולו לעובר מרגע הלידה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/02/2019 | 16:40 | מאת: שני

1.כמה זמן מרגע לידת התינוק בלידה רגילה "נרתיקית" כדאי לנתק את חבל הטבור כך שכל הדם הטבורי יעבור לעובר? 2. איך יודעים שכל הדם עבר? האם ניתן לראות או לשמוע סימנים כלשהם לכך ממגע/ ראייה בחבל הטבור? 3. מתי מנתקים חבל טבור במקרה של ניתוח קיסרי? האם כמו בלידה רגילה?

1. בד"כ ממליצים להמתין 1-3 דקות. יש אפילו כאלו שמתעקשים להמתין 5 דקות. היתרונות של ניתוק מאוחר מוכחים. בין היתר זה משפר את המוגלובין של העובר ואת מאגרי הברזל שלו. 2. אפשר להתרשם מכמות הדם בכלי הדם של חבל השורר. 3. גם בניתוח קיסרי מנסים להמתין לפחות 1-3 דקות, למרות שלא תמיד מקפידים על כך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית