תמיכה אחרי החזרת עוברים טריים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/01/2019 | 09:37 | מאת: גלית

עד כה קבלתי לתמיכה 3 אנדומטרין ביום. היתה לי הפלה אחת שכנראה היתה בגלל גילי.יש לי רירית עבה ״ויפה״. כעת הרופא, (רופא אחר הפעם), נתן לי לתמיכה נוסף על 3 אנדומטרין גם 2 דופסטון, ואסטרופם אחד. בעבר לקחתי דופסטון עם עובר מוקפא (שלא צלח), והיו לי תופעות לוואי לא נעימות. 1. האם הדופסטון הכרחי? במידה שהוא מסייע במניעת הפלות, לא עדיף לקחת אותו אם ההריון משתרש? 2. האם כדאי לי אכן לקחת אסטרופם אחד ביום, בבחינת לא יועיל לא יזיק, או לחילופין האסטרופם עשוי להועיל. או שמא לגרום לנזק אם אין בו צורך. אוסיף שאני מאד רגישה לתרופות ולכן גם לא לקחתי גלולות בעבר. מה לדעתך עשויה להיות התמיכה האופטימלית עבורי. המון המון תודה!!!

1. יש תחליפים לדופסטון. 2. לא סביר שהוא יגרום נזק, אבל אין סיבה להתעקש עלין אם הוא גרם לך תופעות לוואי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית