מספר שאלות על החזרות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/01/2019 | 08:43 | מאת: נאווה

שלום, עשיתי בדיקה ביתית ביום 11 שיצאה שלילית האם מומלץ להמשיך עם ההורמונים עוד 3 ימים ולבצע בדיקת דם ביום 14? מה הסיכויים אם בכלל? 2. מתי מפסיקים עם כל הפרוגינובה ואסטרופם ואוטרגוסטן ופולית והאם בבת אחת? 3. שמעתי על בדיקת era שמצריכה בדיקת פיפל אבל קראתי ש85% מהנשים שעשו את הבדיקה התוצאה היתה שהם היו צריכים להחזיר למשל עובר 3 ביום 4 כלומר עוד יום של תמיכה פרוגסטונית. האם ניתן לעשות זאת ולחסוך את הבדיקה הכואבת והיקרה? 4. כדי להגן על הרירית לא צריך להמשיך עם הפרוגסטרון ולכמה זמן? אני מה 20.12 עם פרוגינובה ב6.1 נוסף גם אסטרופם וגינלי ומה 11.1 גם אוטרגוסטן. ההחזרה היתה 28 יום מהמחזור. האם זה בסדר? 5.האם חשוב גם היכן מחזירים ברחם כלומר באיזה מקום בדיוק ולכן צריך שהרופא יהיה מיומן מאוד בהחזרות? 6. החזירו לי מוקפא ברירית 7.1 האם זאת הסיבה לכישלון . כמו כן לא ביצעתי היסטרוסקופיה 5 שנים אבל מאז עברתי רק 2 החזרות. האם צריכה היסטרוסקופיה לדעתך? מנסה לחפש מה הסיבה לאי הצלחה כדי שפעם הבאה כן יצליח בע"ה. 7. האם בגיל 50 יש עוד סיכוי להצלחה ומה עושים כדי למקסם אותה? סליחה על ריבוי השאלות. אשמח לתשובות. תודה.

1. בדיקה ביתית מדויקת רק מעל 14 יום לאחר ההחזרה. 2. מקובל להמשיך את התמיכה לפחות עד שמבצעים בדיקת היריון. 3. לא מקובל. 4. עד שמבצעים בדיקת היריון. 5. נכון. 6. הרירית לכאורה בסדר. 7. בהנחה שהביצית מאישה צעירה, הרי שבד"כ אין קושי להרות בגיל 50.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית