לידת וולד תקין להורים מבוגרים-המשך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2018 | 23:02 | מאת: אלון

מה שהבנתי שלא כל כך משנה אם זו הפריה או הריון ספונטני אז את מה שלא כל כך הבנתי אנסח בצורה אחרת: מהי הסבירות הסטטיסטית באחוזים (אם לא במדוייק אז בקירוב)שמי שנכנסה להריון תקין בגיל 44(אחרי שבגילאים צעירים יותר היו לה 2 הריונות ספונטניים ותקינים)ותלד לקראת גיל 45-יוולד תינוק בריא לחלוטין ללא שום אנומליה לא פזיולוגית ולא עיצבית בהנחה שהתבצע במעקב ההריון שימוש בכל האמצעים המתקדמים שיש בימינו וכל המעקב היה לכאורה תקין ולא היה צריך לבצע הפלה בשלב כלשהו שלו? מדובר כנראה בסבירות של תשעים ומשהו אחוז. תוכל כאמור לתת את הסבירות המדוייקת או המקורבת בנסיבות הגיל?(גילי 47 ואשתי כאמור 44)

בהנחה שההיריון נמשך באופן תקין, ושתוצאות בדיקת סקירת המערכות ודיקור מי השפיר תקינות, הסיכוי לילד בריא הוא מעל 99%.

07/11/2018 | 10:31 | מאת: אלון

תודה על המענה והלוואי שזה כך אבל זה לא ניראה לי הגיוני כל כך.מעל 99 אחוז זה אומר למשל 99.2 אחוז ואצל צעירים זה למשל 99.8 אחוז?קראתי שאצל מבוגרים לעומת צעירים אחוז האנומליות הוא עד פי 5 יותר.תוכל להסביר קצת יותר?

ההבדל קטן מאחר שאת רוב האנומליות ניתן לזהות במהלך ההיריון במי השפיר או בסקירת מערכות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית