האם הסיכוי להשרשה בבלסטציסטים גדולה מיום 3?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/10/2018 | 17:13 | מאת: דליה

עוברים המוחזרים לרחם בשלב התפתחות מוקדם יותר, צריכים להישאר ברחם עוד יומיים שלושה, להתפתח לבלסטוציסט (לעמוד בסכנה שהרחם יפלוט אותם) ואז להשתרש ברירית הרחם. (כי העובר אמור להשאר בחצוצרה עד יום 5) אם כך, למה לא מחזירים רק בלסטוציסטים ולוקחים סיכון של פליטת עובר מצויין?

אני לא חושב שיש סכנה של ממש "שהרחם יפלוט את העוברים", אך יש היגיון בלהחזיר רק בלסטוציסטים מסיבות אחרות. צריך לזכור כי לא כל העוברים שורדים עד יום 5-6 במעבדה, בייחוד בנשים מעל גיל 40.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית