הריון וטיפולי פיריון.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/11/2001 | 08:40 | מאת: אלון

אישתי על מנת לפתח זקיקים בגודל מתאים זקוקה להורמונים . אם זה האיקקלומין וכוריגון בזמן בבצענו הזרעות ואם זה כיום גונל-אפ כאשר אנו בטיפולי הפרייה. לי הזרע חלש .כ-25 מליון בכללי במהירות דרגה 1.5 עם 20% נורמל והזרע שורד כ-4 שעות. כיום ההפרייה מבוצעת במיקרומניפולצייה כי הערכים הבנו הם גבוליים להפרייה רגילה ולכן אין רצון "לבזבז" ביציות. שאלתי האם לנו רלוונטי אותו הריון בחופש בין טיפולים??? אני רואה הרבה מיקרים של הריון דווקא ב"חופש" בין הטיפולים. אנו נשואים שנתיים ללא ילדים. האם פתאום יכולים להווצר זקיקים בגודל מתאים מעצמם ללא תמיכה הורמונלית אוליי עקב העמסה של הורמונים בזמן טיפול פעיל?ובכך כן ליצור איזשהו סיכויי לפעולה טיבעית ולהריון טיבעי ב"חופש"??

כמובן שאין לי מספיק נתונים על הביוץ של אישתך, אך בהנחה שהמחזור שלה סדיר ולאור נתוני הזרע, בהחלט מומלץ להמשיך לקיים יחסים גם בעת "חופשה" מהטיפולים מאחר וייתכן אצלכם (עם קצת מזל) הריון טבעי. כמובן שהסיכוי כנראה יותר טוב בעת טיפול, כך שלא רצוי להגזים עם משך "החופשה".

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית