פוריות לאחר טיפול כימותרפיה שני

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/08/2018 | 18:21 | מאת: טליה

שלום ד"ר, לצערי לאחותי גילו את המחלה. היא בת 24. היא התחילה כבר טיפול כימותרפי לפני כשבועיים וחצי ועתידה לעבור טיפול נוסף בשבוע הבא. לפני הכימו השני היא הייתה אמורה לעבור ניתוח של חתיכה חלק מהשחלה על מנת לשמר את הפוריות שלה, אבל היום התבשרנו שהקרדיולוג לא אישר את הניתוח מכוון שיש לה מים סביב הלב והריאות והוא חושש שברגע שינפחו לה את הבטן, הגידול יעלה כלפי מעלה והיא תחנק במהלך הניתוח ועל כן הוא ממליץ לעשות כימותרפיה נוספת לפני הניתוח. שאלתי היא- האם כימו שני יכול לעשות נזק עצום? כמה זה נורא לעשות את הניתוח הזה אחרי טיפול שני? האם היא תוכל להביא ילדים באופן טבעי? חשוב לציין שלפני שבועיים וקצת הוציאו לה כמות לא מבוטלת של מים סביב הלב והריאות... אודה לתשובתך!!

זה מאד תלוי בסוגים של הכימותרפיה, חלקם פחת רעילים לזקיקים שבשחלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית