תאי זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/06/2018 | 16:38 | מאת: שרית

האם בכל פליטת זרע לגבר יש חצי זרע גברי וחצי זרע נשי ? זה ממש מחולק זהה ? יכול להיות גבר עם אחוז קטן מאוד של זרע נשי או ההפך ?

כן, מאחר וכל התאים של הגבר מכילים עותק אחד של כרומוזום X ו- Y, הרי שהזירעונים, שנוצרים מחלוקה של תא כזה, יכילו תמיד מספר שווה של בעלי כרומוזום X או כרומוזום Y.

13/06/2018 | 09:24 | מאת: שרית

אז בעצם אין דבר כזה גבר שיכול להביא רק בנות או רק בנים ? וזה שיש משפחות שיוצאות להם 4-5 ילדים מאותו המין זה מקרי לחלוטין ?

נכון, זה לא נדיר סטטיסטית

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית