פיפי אחרי החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/04/2018 | 11:09 | מאת: סיגל

שלום. לפני החזרת עוברים שתיתי ליטר וחצי, אחרי שהחזירו אותם חיכיתי עוד כרבע שעה עד שהלכתי לעשות פיפי למרות שהייתי ממש צריכה. האם השלפוחית המלאה שלחצה יכלה לגרום לכווץ הרחם או להורדת סיכויי ההחזרה? תודה

לא

21/04/2018 | 09:08 | מאת: דנה

אני לעומת זאת מיד לאחר ההחזרה רצתי לעשות פיפי. יעול להיות שזה הזיק?

ממש לא. סביר להניח שעדיף להתרוקן מיד, כי הכאב משלפוחית מלאה והמאמצים לא להתרוקן, עלולים להוביל להתכווצויות של הרחם.

22/04/2018 | 18:20 | מאת: דנה

שאלה נוספת. מה אתה ממליץ למטופלות שלך לאחר החזרה מבחינת מנוחה? וכמה זמן להימנע מיחסי מין לאחר נחזרה.

אין צורך במנוחה ויחסי מין רק מועילים להשתרשות.

23/04/2018 | 07:32 | מאת: דנה

אז למה יש רופאים שממליצים להימנע כמה ימים אחרי בשביל למנוע כיווץ של הרחם?

צריך לשאול אותם, הרי לא הגיוני שהתכווצויות טבעיות של הרחם בעקבות קיום יחסי מין יזיקו ולא יועילו להשתרשות. או במילים אחרות קשה להאמין שקיום יחסי מין פוגע בפריון ומי שלא מקיימת יחסי מין הרבה יותר פוריה. וגם יש מחקר שתומך בקיום יחסי מין אחרי החזרה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית