הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2001 | 21:09 | מאת: מירי

כמה זמן לפני מועד כניסה רצוי להריון מומלץ להפסיק ליטול גלולות ? ( כדי שהגוף "יתנקה " מהשפעתן וקל יותר יהיה להכנס להריון )

הצורך שהגוף "יתנקה" מהגלולות הינו מיתוס. אומנם יתכן שהביוץ יתאחר מעט אחרי הפסקת הגלולות, אך במידה והרית סימן שהגוף "נקי". (אגב יש סיכוי מעט גבוה יותר לתאומים מיד לאחר הפסקת גלולות, בגלל ביוץ יתר לאחר הפסקת הדיכוי הממושך). בקיצור, יש להפסיק ליטול גלולות רק כאשר החלטת להרות, ולא לפני כן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית