הריון ופרדניזון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/11/2001 | 13:14 | מאת: ללי

ד"ר שלום רב, מזה ארבע שנים אנו מנסים להכנס להריון. לצערי פעמיים ההריונות נפסקו באופן טבעי בשבוע השביעי ובשבוע השש עשרה מסיבות שטרם ידועות לנו (בדיקה נעשית רק אחרי הפלה שלישית). כעת אנו מטופלים בכוריגון ובפרדניזון 5 מ"ג (שניתן לי בשל רמה גבוהה של 8.57 DHEA SULPHATE H) ) בעקבות הטיפול הזה אני חשה בבעיות נשימה - האם זה אפשרי. האם כדאי להפסיק את הטיפול בפרדינזון? מה דעתך, האם יש להפסיק את הפרדניזון לאחר הכניסה להריון? כמו כן ברצוני לשאול - בעקבות הטיפולים וכל הכרוך בהם (פיזית ונפשית) אני נמצאת היום במשקל יתר גבוה (BMI 30) - בפועל הכדורים והזריקות אינם מאפשרים לי לרדת והחשש שלי שגם אם אכנס להריון אהיה במשקל כל כך גבוה שעשוי לסכן את העובר. לתשובותיך - אודה.

הפרדניזון לא אמור לגרום לך קוצר נשימה (ההיפך אולי). בכל מקרה כדאי לעבור בדיקה על ידי רופא במצב זה. בדרך כלל מקובל באמת להפסיק את הפרדניזון בהריון , אך כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. עודף המשקל יותר משמעותי דווקא ביחס לקושי להרות, בדרך כלל להריון עצמו הוא אינו מהווה בעיה רצינית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית