כישלון חוזר לאחר IVF

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2017 | 15:32 | מאת: ראי

פרופסור שלום בת 40, עם ילדה בת 3.5 הריון טבעי, לפני כשנתיים נכנסתי להריון טבעי גם הוא אך לצערי עברתי הפלה טבעית בשבוע 11. מאז מנסה להיכנס להריון. בבדיקת FSH נמצא רזרבה שחלתית נמוכה. עברתי 4 ivf שניים טבעיים ושניים חצי טבעיים. איכות העוברים שהוחזרו היא בין סבירה לטובה מאוד. עד כה ללא הצלחה. פעם אחת התקבל הריון כימי מטיפול IVF ופעם אחת בהפסקה בין הטיפולים התרחש הריון כימי נוסף מדרך הטבע. מה הן לדעתך הסיבות לאי הצלחה שיכולות להיות? כיצד עלי להמשיך? תודה על תשובתך, שנה טובה ובשורות טובות.

20/09/2017 | 15:45 | מאת: ראי

אוסיף ואספר, שעובי הרירית תקין 9+ תלת שכבתית ועברתי היסטרוסקופיה ונמצא תקין.

בגילך הבעיה היה בד"כ האיכות הכרומוזומלית של העוברים. ניתן לבדוק זאת בבדיקת PGS או פשוט להתמיד בטיפולים עד שיגיע העובר התקין.

22/09/2017 | 08:19 | מאת: ראי

תודה על תשובתך. למרות עובי הרירית שכביכול תקין, מאז ההפלה שהסתיימה לבסוף בגרידה, כמות הדימום במחזור פחתה מאוד. האם יש קשר בין כמות הדימום לאי ההצלחה של ההשתרשות?

יתכן. אולי תעשי היסטרוסקופיה לוודא שאין בעיה בחלל הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית