תרומת זרע ממהנדס (אספרגר)

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/09/2017 | 14:17 | מאת: מ

יש לי ילד עם אספרגר. אביו מהנדס אזרחי אנונימי. הומלץ לי עליו על ידי טכנאית של בנק הזרע ברמבם. אני לא ביקשתי מהנדס ולא ידעתי על ההשלכות בעקבות העיסוק שלו. שאלתי: למה ממליצים על מהנדסים ולמה לוקחים תרומות זרע ממהנדסים , אם יש לכך השלכות התפתחותיות ותדמיתיות. האם יש או אין תקנון בעניין זה בבנקי זרע בארץ ובעולם ? איך אפשר להסביר את העובדה שיש מהנדסים שאין להם ילדים על הספקטרום ? האם זה אומר שאבי בני היה על הספקטרום ?

לקריאה נוספת והעמקה

ידוע כי יש קשר בן מין הילוד לסיכון לאספרגר, אבל הקשר עם השכלה או מקצוע כמו מהנדס שנוי עדין במחלוקת, כאשר הטענה שילדים להורים משכילים יותר נוטים יותר לעבור אבחונים. מרבית הילדים של מהנדסים הם מן הסתם בריאים.

06/09/2017 | 13:54 | מאת: m

לא כשמדובר בילד שנהנה מגריה וסטיבולרית ומניע חפצים מצד לצד ובוחן את תנועתם. (ממש כמו בהנדסה) יש מהנדסים עם אספרגר שלא פוחדים לדבר על כך. פרופ' ברון כהן מהמרכז לחקר האוטיזם בקיימברידג' מדבר על כך במחקרו האחרון.

אבל הרבה חוקרים לא מסכימים עם שיטות המחקר שלו שלכאורה מאד מוטות, למרות שבן דודו קומיקאי מצוין.

19/02/2018 | 09:40 | מאת: תתת

המהנדסים הגאונים ביותר נולדו עם אספרגר: גייטס, ג'ובס, טמפל גרנדין (בת למשפחת מהנדסים) מישל ויינס- מהנדסת כימית אוסטרלית, שכתבה רב מכר אוטוביוגרפי על אספרגר ויש לה בן על הספקטרום. איתה גם יצרתי קשר והיא סיפרה לי שהיא בת למשפחת מהנדסים. ברון כהן קורא לזה: לקות או גאונות ?!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית