פרוגסטרון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/10/2001 | 18:40 | מאת: נעמה

לפרופ' זיידמן, מהם שני סוגי היחידות שאפשר למדוד בהם פרוגסטרון , מה היחס בינהם ומעל איזה ערך בכל שיטת מדידה ניתן לראות שארע ביוץ? שאלה נוספת- האם יכול להיות שארע ביוץ ועדיין רואים זקיק באולטראסאונד או שאחרי ביוץ הזקיק מיד נעלם? תודה.

פרוגסטרון מודדים או ב- pg/ml או אם מכפילים ב- 3.18 ב- ביוץ מאובחן בפרוגסטרון מעל 5 pg/ml או מעל 16 pmol/ml בדרך כלל הזקיק נעלם לאחר הביוץ, אך בהחלט ייתכן שהוא יתמלא כמעט מיד בנוזל ויהיה נדמה במעקב אולטראסאונד שלא התרחש כלל ביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית