סטטיסטיקה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

31/10/2001 | 08:13 | מאת: נעמה

בעקבות מספר שאלות שעלו כאן אני מבקשת לשאול מהם סיכויי ההצלחה (באחוזים) לכניסה להריון בגילאי 41-41 כשכל הבדיקות תקינות, אחוזי הפריה גבוהים ועוברים יפים? האם הבדיקה שציינת באחת התשובות כאן של בחינת תא עוברי ומטען גנטי נעשית בארץ ביחידות IVF לאחר מספר כשלונות?

לפי הנתונים האחרונים מארה"ב (שנת 1998), היכן שבאופן כללי התוצאות של הפריה חוץ גופית הן מהטובות בעולם (והיכן שנשים בלי תגובה טובה מאד ועוברים מצוינים בדרך כלל לא יתמידו בטיפולים עקב עלותם הפנטסטית), הרי שבכל טיפול: הסיכוי להריון בגיל 40 שנה הוא 21.6% והסיכוי להגיע ללידת ילוד חי היא 15.1%. הסיכוי להריון בגיל 41 שנה הוא 18.2% והסיכוי להגיע ללידת ילוד חי היא 11.8%. הסיכוי להריון בגיל 42 שנה הוא 13.6% והסיכוי להגיע ללידת ילוד חי היא 7.9%. הסיכוי להריון בגיל 43 שנה הוא 9.8% והסיכוי להגיע ללידת ילוד חי היא 5.8%. הסיכוי להריון בגיל 44 שנה ויותר הוא 6.4% והסיכוי להגיע ללידת ילוד חי היא 3.3%. למרות שישנן יחידות בישראל שיודעות לבצע את הבדיקה הגנטית, בעזרת תאים בודדים שנלקחים מהעובר לפני ההחזרה, הבדיקה עדיין לא מקובלת באופן שיגרתי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית