אחרי החזרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/10/2001 | 09:12 | מאת: ענת

רירית הרחם שלי החודש בזמן שאיבה היתה 11 מ"מ. קיבלתי הנחיות לקחת אחרי ההחזרה: פרדניזון אספירין ואסטרופם. האם ריבוי התרופות יכול לגרום לתופעות לוואי? יותר חשוב-האם לא מזיק לעוברים? מה המטרה של תמיכה כזו כשהרירית במצב יפה? האם נמצא קשר אפשרי בין התרופות האלה ושיפור סיכויי השרשה?

מטרת התרופות הינה להעלות את הסיכוי של ההשרשה. במינונים (שלא ציינת) הנמוכים שמקובלים בטיפולי הפריון תופעות הלוואי נדירות. למיטב ידיעותינו תרופות אלו לא מזיקות לעובר. לגבי ההחלטה לתת את התרופות הללו במקרה הספציפי שלך, אין לי מספיק נתונים, ומומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. הקשר בין תרופות אלו לשיפור השרשה לא הוכח באופן חד-משמעי, אך מקובל במקרים של כישלונות חוזרים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית