סיכוי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/10/2001 | 09:00 | מאת: ליאורה

אני בת 41, עברתי 3 IVF שניכשלו ומקוה מאד כעת להצלחת הרביעי. בכל ההחזרות יש לי עוברים בני 8 תאים מדרוג A. האם יתכן שבשל הגיל הם לא נקלטים למרות איכותם הטובה? אני מכירה את נתוני שיעורי ההצלחה בגילי אבל האם בשל איכות העוברים יש בכל זאת סיכוי יותר טוב?

30/10/2001 | 16:44 | מאת: חושן

שלום, לפי מה שאני יודעת , זו כעת שאלת המדע, אין להם תשובה, כל אמירה בנידון אינה ודעית, גם אני באותה הבעיה, עם תמצאי פתרון, אשמח להיות שותף לו. אנו ניסינו קצת רפואה אל תרנטיבית, לא היו תוצאות חיוביות. בהצלחה.

יש היום נתונים מחקריים רבים שמורים שכאשר מסירים תא בודד מהעובר לבדיקה, מוצאים כי אחוז העוברים שאינו תקין גנטית עולה באופן חד. כלומר, למרות שמציאות עוברים טובים בהחלט מעודדת, ומורה כי סיכויי ההיריון טובים יחסית, הרי שאצל נשים בנות 40 ויותר מרבית העוברים (גם אלו "היפים") אינם תקינים מבחינת הכרומוזומים ועל כן לא יושג מהם הריון. הדבר גם מסביר את אחוז ההפלות הגבוה בגילאים אלו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית