הפריה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/10/2001 | 07:56 | מאת: הילה

שלום בהוראות ההפריה יש לקיים יחסים ביום מתן הכוריגון לפני השאיבה. מה הסיבה? האם יתכן הריון טבעי למרות השאיבה? האם שואבים ביציות משתי השחלות או רק מאחת? תודה

חלק מהיחידות ממליצות לקיים יחסים ביום מתן הכוריגון (לדעתי זה ממש לא חיוני). נשאלתי על כך כבר בעבר. יש לכך כנראה מספר סיבות. ראשית, הנחה שיתכן והזרע שינתן ביום השאיבה, כעבור יומיים יהיה "טרי יותר". כלומר, שהנטייה של זוגות להימנע מקיום יחסים תקופה ממושכת לפני השאיבה מזיקה, מאחר ומצטברים באשך תאי זרע "לא טריים". שנית, שבמידה ויתרחש ביוץ לפני הזמן בכל זאת יושג לעתים הריון בזכות קיום היחסים (כמובן רק במקרים שהחצוצרות פתוחות והזרע טוב). שלישית, ישנן טענות שחשיפה של רירית הרחם לזרע משפרת את סיכויי ההשרשה של העובר. בהחלט יתכן הריון טבעי למרות השאיבה, למשל באותם מקרים שביצית חרגה מהשחלה (בייצה) לפני או בעת השאיבה (ראי את הקישור של "המישהי הותיקה " בוואלה לפני 3 ימים). שואבים ביציות משתי השחלות במידה ואכן התפתחו זקיקים בשתי השחלות, מה שבדרך כלל אכן קורה.

לגבי הריון טבעי בעת טיפולי הפריה, ראי מקרה שפורסם על ידי חברי פרופ' מילקי מאוניברסיטת סטנפורד החודש: Concurrent IVF and spontaneous conception resulting in a quadruplet pregnancy: Case report. Hum Reprod 2001 Nov;16(11):2324-6. Department of Gynecology and Obstetrics, Department of Pathology and Department of Gynecology and Obstetrics, Stanford University, Stanford, CA 94305 USA. Blastocyst transfer of just one or two embryos has been used to help limit the number of high-order gestations. In this case report we describe the occurrence of a quadruplet pregnancy after the transfer of only two blastocysts during IVF. Sonographic examination showed four fetuses and what appeared to be quadriamniotic/quadrichorionic sacs, suggesting that a concomitant spontaneous conception had occurred. Definite confirmation of zygosity was obtained by genetic testing using DNA microsatellite polymorphism determinations after the birth of one boy and three girls at 32 weeks gestation. Although this event has not been reported previously, the possibility of its occurrence should be kept in mind. IVF patients with patent Fallopian tubes should be cautioned against intercourse late in their controlled ovarian stimulation, especially if they would decline multifetal reduction.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית