גיל הפוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/10/2001 | 00:03 | מאת: ליאורה

שלום פרופ', אני רווקה בת 42. האם זה אפשרי לשאוב ממני ביציות ולהקפיאן כדי שאוכל בעתיד להשתמש בהן? זאת מחשש וכאשר ארצה להיות בהריון יהיו לי בעיות. ברצוני לציין שלא היו לי בעיות גניקולוגיות. ליאורה

הקפאת ביציות אפשרית, אך עדיין איננה פעולה שגרתית מקובלת. מאידך, ניתן להקפיא ביציות שהופרו בזרע בן הזוג או תורם ולשמור אותם לעתיד. אגב גיל 42 הוא גיל מתקדם יחסית לפריון, כך שאין לך מה להמתין, את כבר בבעיה אם תרצי להרות.

30/10/2001 | 19:40 | מאת: ליאורה

שלום, מדוע אי אפשר לשאוב ביציות? מה ניתן לעשות כדי שבעתיד אם ארצה להרות לא אתקל בקשיים נוספים שיהיו חמורים יותר מאשר כעת כשאני בגיל 42? בתודה, ליאורה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית