הפרייה חוץ גופית- המשך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/10/2001 | 23:45 | מאת: איילת

שלום, בהמשך לשאלתי מיום 28/10/01, אני מעוניינת לדעת מה הם הסיכונים בטפולי הפרייה כזאת?ומדוע הסיכויים כה קלושים כאשר המערכת ההורמונלית תקינה לחלוטין? תודה, איילת

הסיכויים להריון קלושים בגיל 45 שנה, פשוט מאחר ואת נולדת עם אותן ביציות (בימי חייך לא נוצרו ביציות חדשות), כך שמדובר בביציות בנות 45 שנה! (תביטי סביבך, כמה מכוניות או מוצרים אחרים בני 45 שנה עדיין עובדים היטב?). יתר על כן, מדובר בביציות האחרונות ששרדו. מסתבר שגם כאשר הביציות והעוברים "נראים טוב", בגיל 45 ויותר החומר הגנטי שלהם אינו תקין ועל כן סיכויי ההצלחה קטנים (אם כי אינם אפס! תמיד יתכן שנותרו מספר ביציות תקינות).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית