תופעות לוואי למטרודין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/10/2001 | 22:16 | מאת: לילך

פרופ' זיידמן שלום, התחלתי טיפול ראשון במטרודין. מיום חמישי (היום הרביעי של החודש), קיבלתי במשך 3 ימים אמפולה אחת, ומאתמול -כל יום שתי אמפולות. בנוסף , אני מטופלת בסינרל מאז היום השני של החודש. מאתמול יש לי כאבי בטן, בדומה לכאבים שיש לי בדר"כ באמצע החודש, בזמן הביוץ. האם זו תופעת לוואי נורמלית ? האם הכאבים אמורים להתגבר ככל שמתקרבים לכוריגון ? בערך באיזה יום בחודש מזריקים כוריגון _? (ברור לי שזה תלוי בבדיקות דם ואולטרסאונד) אני סובלת גם מכאבי ראש חזקים - האם זו תופעת לוואי של סינרל ? האם אפשר לקחת רוקל או כדור אחר נגד כאבים ? המון תודה, לילך.

כאבים דמויי ביוץ דווקא לא אופייניים לשלב זה של הטיפול, כך שאם הם נמשכים או מתגברים כדאי להיוועץ עם הרופא המטפל. כמובן שמתן הכוריגון נקבע רק על פי התגובה לטיפול. תמיד אפשר לקחת כדור רוקל, אך כמו שציינתי אם כאבי הראש נמשכים או מתגברים כדאי להיוועץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית