טיסה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/10/2001 | 13:46 | מאת: אורנית

שלום אני בשבוע 8 לאחר הפריה שניה. ההריון נמצא תקין. ברצוני לדעת האם מותר לי לטוס טיסה ארוכה - נאמר לארה"ב??? אורנית

ענינו על שאלה זו מספר פעמים בעבר. בקצרה: אין מניעה לטוס, את בהריון לא חולה. יש להקפיד להסתובב במטוס פעם בשעה ולשתות הרבה (כמובן להימנע ממשקאות אלכוהולים). אם יש גורמי סיכון או טיסה ממושכת במיוחד ניתן בהוראת רופא לקחת כדור אספרין במינון נמוך של 100 מ"ג. חיוני לעדכן את הביטוח הרפואי לחו"ל שאת בהריון, אחרת אפילו אם תנקעי את הקרסול הוא לא מכסה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית