כאבי ראש חזקים

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

05/01/2008 | 06:05 | מאת: יוסי

שלום. בימים האחרונים, אחרי או תוך כדי האקט המיני, מתחילים אצלי כאבי ראש מאוד חזקים שעוברים תוך 30 דקות במקרא הטוב. הכאבים הן בצורה של מכות בקצב של הדופק שלי באותו רגע. חשוב ציין שיש כאבים גם במהלך פעילות ספורטיבית ארובית אך לא חזקים כ"כ.אני אף פעם לא סבלתי ממיגרנות. מה זה יכול להיות?

06/01/2008 | 23:50 | מאת: מוטי צ'חנובר

שלום יוסי תרשה לי להפנות אותך לכתבה בנושא באתרו של ד"ר אמנון מוסק: מדוע נגרם כאב ראש בזמן יחסי מין: עם העליה בריגוש המיני מתחוללים בגוף שינויים רבים במתח השרירים, בלחץ הדם, ובמערכות אחרות. אצל חלק מהאנשים הכאב נגרם כתוצאה מעליית המתח בשרירי הצוואר והעורף וכאבים אלו יהיו עמומים יותר ויתרכזו בצוואר ובחלק האחורי של הראש. אצל אחרים הכאב ייגרם מעליה בלחץ זרימת הדם בעורקים או בורידים שבמוח, וככל שיעלה הריגוש המיני ויגבר לחץ הדם, כך יגבר הכאב ויגיע לשיאו בזמן האורגזמה. איך לנהוג במקרים אלו: מרביתם של כאבים אלו שפיר, כלומר, הם אינם מבשרים על מחלה אלא הם ביטוי של הפרעה תפקודית. מצד שני, האבחנה שמדובר בכאב שפיר חייבת להיעשות על ידי רופא, היות ובחלק מהמקרים הכאב הוא ביטוי להתפתחות מבנה לא תקין של כלי הדם, חסימות בזרימת הדם או גורמים אחרים. בהתאם, אני מציע להיבדק על ידי רופא, שיחליט על פי סיפור המקרה ובדיקת מערכת העצבים, אם יש צורך בבדיקות נוספות. למאמר המלא: www.roshhelp.co.il לסיכום, אני ממליץ לך להיבדק ע"י נוירולוג ע"מ לשלול בעיות שונות ובמידה והבדיקור תקינות אוכל להפנות אותך לטיפול מתאים. בברכה מוטי

מנהל פורום כאב ורפואה סינית