עוד משהו קטן

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

30/08/2009 | 17:11 | מאת: ליאת

בהמשך יש לי שאלה לגבי דיקור בנקודות מאחורי האוזן ונקודה במרכז האוזן חלק שמחבר בין לחי לאוזן? למה הן מיועדות והאם דיקור שם נחשב לרגיש(מסוכן) יותר מאשר בחלקי גוף אחרים? ומה קורה אם מטפל דוקר מפספס את הנקודה הספציפית - האם ניתן לפגוע בעצב או לגרום נזק בלתי הפיך? תודה מראש.

31/08/2009 | 16:43 | מאת: מוטי צ'חנובר

שלום רב יש הבדל בגישה הטיפולית בין מטפלים שונים - הבדל המתבטא בין היתר בבחירת נקודות הדיקור. במאמר שהפניתי אותך פירטתי את שיעור תופעות הלוואי המקובל-מהנמוכים בעולם הרפואה! במלים אחרות, כ-99% מהמטופלים אינם סובלים מתופעות לוואי באופן כללי. צפצוף באוזניים אינו נגרם מדיקור סיני. הנקודה מאחורי האוזן מוכרת ויש לה התוויה לטיפול בבעיות שונות-בין היתר לאלו הקשורות לאוזניים. בהצלחה מוטי

מנהל פורום כאב ורפואה סינית