כאבים ללא הסבר

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

21/12/2007 | 20:45 | מאת: ח'

לד"ר מימון שלום, אני בת 30 ויש לי בעיה שהרופאים לא יודעים מהי בדיוק... מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבים בפרקים אצבעות ידיים, קרסוליים, ברכיים, כתפיים, זרועות ולפעמים גם במפשעות. בדיקות הדם שלי תקינות למעט שקיעת הדם שם ראו שהייתה לי דלקת איפה שהוא בגוף. הייתי אצל אורטופד, ראומטלוג, גסטרולוג, דיקור סיני ופיזיותרפיה. עשיתי מיפוי עצמות וצילום כתף. לפני כחודשיים בערך קיבלתי סטורפטוקוקוס וטופלתי בהתאם. אני עדיין סובלת מכאבים שגורמים לי קושי בתפקוד יומיומי כגון: ללכת, להתלבש להרים את היד וכו'. תמיד יש נפיחות ואדמומיות במקום הכואב.אני לא יודעת לאיזה עוד רופאים עליי לפנות ומה אני יכולה עוד לעשות בנידון???? אני לא רוצה שזה יהפוך לחלק בלתי נפרד מחיי... הרופאים מצידם אומרים שאין לי כלום ומבחינתם אני בריאה (אבל זה תיאורטית). אשמח לתשובתך המהירה והמקצועית. ח'

22/12/2007 | 01:22 | מאת: מוטי צ'חנובר

שלום רב כאבים מפושטים בחלקי גוף שונים קרויים בשפת הרפואה הסינית כאבי BI - משמע כאב עקב חסימה אנרגטית מסויימת. סיבת החסימה יכולה להיות עקב אורח החיים שלך, דיאטה, אופי העבודה ועוד ועוד. ע"פ תאורך, כאב ונפיחות בפרקי הידיים קשורים לחסימה מסוג "לחות", כלומר אופי הכאב הוא כזה המחייב לבחור נקודות דיקור מסויימות בשילוב צמחי מרפא סינית היכולים למנוע את ה"חסימה". אני ממליץ לך לפנות למטפל מקצועי המטפל בכאב בשילוב של דיקור סיני, צמחי מרפא ואולי לשלב מסאז' טווינא. למידע נוסף על תופעת הכאב: http://www.acupain.info/61902/טיפול-במגרנות בברכה מוטי

מנהל פורום כאב ורפואה סינית