האם דיקור יכול לגרום לכאבי ראש חוזרים??

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

08/03/2009 | 00:24 | מאת: איריס

בעלי ספג מהלומה עזה בראש לפני כחודשים. כחודש סבל מכאבים חזקים באיזור הראש,עורף,מצח,ורקות.כשעבד על מחשב,או קרא ספר הכאב היה חזק יותר. נירולוג שבדק אותו לא המליץ על סי.טי. באותו זמן השתמש בארניקה כ 7 ימים והשיפור היה מינורי. לפני 3 שבועות עבר דיקור סיני בקופת חולים,ובשבועים האחרונים כמעט ולא סבל מכאב.אתמול היה בדיקור מס 2,ולטענתו המטפלת נעצה מחט במצח,זה גרם לו לדקירה לא נעימה ולכאב,והיא מיהרה להוציא את המחט.מאז 24 שעות אחרי מתלונן שפתאום חזר הכאב רק שהפעם זה מתמקד במיוחד במצח,ובעורף.בלילה ישן מצויין.1.האם זאת רשלנות של המטפלת,ואם כן מה ניתן לעשות?2.לטענתה המחט אולי פגעה בווריד בראש,האם יש סיבה לדאגה?3.מה מומלץ לעשות כרגע?אודה לעזרה

08/03/2009 | 20:59 | מאת: מוטי צ'חנובר

שלום איריס אינני יכול לדעת אם יש כאן רשלנות מכיוון שלא ראיתי את המטופל. הנקודה שבא השתמשה המטפלת ראויה ובשימוש לכאבי ראש שונים. אם המחט היתה פוגעת בווריד אזי צריך להיות דימום-אין לזה כל משמעות מבחינת השפעת הטיפול ואולי מבחינה אסטטית ואני לא מבין ממה נבהלה המטפלת-לפעמים הדיקור כואב... אני לא חושב שהכאב חזר בעקבות הטיפול-הרי ציינת שלאחר הטיפול הראשון היה שיפור ניכר במשך שבועיים. הסטטיסטיקה מראה כי סדרה של 10 טיפולים מפחיתה את עוצמת ותדירות הכאב בלפחות חצי. בדר"כ טיפול אחד לא יביא לתוצאות משמעותיות. המלצתי-ניתן להמשיך עוד מספר טיפולים ולראות איך הוא מרגיש. אם יש החמרה, אולי הטיפול לא מתאים לא (ואולי יש סיבות אחרות). בהצלחה מוטי

מנהל פורום כאב ורפואה סינית