כאבים או אי נעימות בכל הגוף

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

22/10/2008 | 13:48 | מאת: ד

שלום רב, החבר שלי בן 30, סובל באופן קבוע מאלרגיה לאבק, ואסתמה. שמתי לב שכאשר אני לוחצת לו במקומות שונים בגוף (לחיצות לא חזקות כלל) הוא מתלונן על כאבים או תחושה לא נעימה: אם זה בכתפיים או בעורף, בגב, באצבעות וכדומה. נדמה כאילו סף הכאב שלו מאוד נמוך, או שיש לו רגישות יתר ללחיצות בגוף. אציין כי אנשים אחרים שניסיתי זאת עליהם לא הגיבו כמוהו לכאב, ולכן אני מניחה שהבעיה אינה בכוח הפיזי שהשקעתי. כמו כן, הכוונה אינה נגיעות במקומות רגישים בגוף כמו כפות הרגליים או המותניים (שגם שם, כמובן, הרגישות שלו הרבה יותר גבוהה), אלא נגיעות/לחיצות במקומות שאינם רגישים. האם יש מקום לדאגה או צורך לבדוק את העניין? האם זה קשור לאיזושהי בעיה עצבית? האם יש לזה קשר לכך שהוא אינו עושה ספורט ולכן השרירים שלו פחות חזקים? תודה מראש על העזרה!

22/10/2008 | 23:28 | מאת: מוטי צ'חנובר

שלום רב רגישות למגע משתנית מאדם לאדם ותלויה בכמות עצבים תחושתיים באזורי גוף שונים, סף התגובה שלהם, מצב נפשי ועוד. למיטב ידיעתי אין קשר בין סף רגישות מוגבר ואלרגיה או אסטמה. במידה ולדעתך המצב חריג פני לרופא. בהצלחה מוטי

מנהל פורום כאב ורפואה סינית