פטמות

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

13/11/2007 | 10:36 | מאת: סיגל

האם יש ניתוח פלסטי או הליך פלסטי שמטרתו לגרום לפטמות להיות זקורות באופן תמידי? אם כן, מהם הנזקים שהליך זה עשוי לגרום? ומה הוא ההליך? תודה.

14/11/2007 | 14:21 | מאת: ד"ר נועם חי

סיגל שלום התופעה שאת מתארת קרויה "פטמות שקועות". לבעיה 3 דרגות חומרה: דרגה 1: פטמה שקועה המזדקרת בתגובה לגירוי כגון קור, מגע וכד'. זהו מצב שכיח למדי ולרוב אינו גורם להפרעה. דרגה 2: פטמה שקועה שאינה מזדקרת מעצמה,אשר ניתן למשוך החוצה בעזרת האצבעות, אך שבה לשקוע הדרגתית כשעוזבים אותה. במצב זה כאשר החזה קטן הגדלת שדיים עשויה לפתור את הבעיה מכיון שהשתל דוחף החוצה את רקמת השד ומבליט את הפטמה באופן קבוע. אפשרות נוספת לא ניתוחית היא פירסינג (לא שאני ממליץ...מאחר וראיתי לא מעט בעיות וסיבוכים כגון זיהומים והצטלקויות שבעצמם יכולים לגרום לפטמה שקועה) דרגה 3: פטמה שקועה שלא ניתן להבליט על ידי מניפולציה ידנית. זהו המצב היותר בעייתי והוא נובע מהתקצרות של צינוריות החלב. כידוע, הפטמה הנה גבעה עורית אליה מתנקזות כל הצינוריות המובילות חלב מהשד החוצה. בחלק מהמקרים ניתן לאתר את הסיבה לפטמה השקועה: ניתוח קודם, חבלה, זיהום בשד עקב הנקה ועוד. ***חשוב מאד: פטמה שהיתה זקורה והפכה הדרגתית לשקועה יכולה לעתים נדירות להיות הסימן הראשון לסרטן שד, סוג זה למרבית הצער מתגלה לעתים בשלב מאוחר יחסית ולכן כל שינוי במבנה וצורת הפטמה מחייב התייחסות רפואית*** קיים מגוון גדול של ניתוחים שמטרתם לטפל בפטמה שקועה "עקשנית" (דרגה 2+3) כל השיטות מערבות ניתוק של צינוריות החלב על מנת לאפשר התבלטות של הפטמה ושיטות תפירה וניוד הרקמה שמתחת לפטמה על מנת להשאיר אותה במצב הזקור. מכאן גם חסרונן של כל השיטות: פגיעה בדרגה זו או אחרת של יכולת ההנקה. בנוסף תתכן ירידה בתחושה לפטמה אשר לרוב משתפרת משמעותית עם הזמן. הניתוחים הנם מקומיים וקטנים יחסית וניתנים לביצוע בהרדמה מקומית במסגרת אמבולטורית (=הולכים הביתה כעבור חצי שעה מסיום הניתוח) מקווה שעזרתי, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים