חזה גדול

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

13/11/2007 | 10:00 | מאת: נילי

יש לי חזה גדול שמכביד עלי, ואני חושבת לבצע הקטנה. מה הסיכונים בניתוח כזה? תודה, נילי

14/11/2007 | 13:26 | מאת: ד"ר נועם חי

נילי שלום, אין ניתוח ללא סיכונים ובעניין הזה הקטנת חזה אינה שונה. יחד עם זאת הסיכונים די נדירים, ובחלק גדול מהמקרים ניתנים למניעה, פתרון או תיקון במידת הצורך. הרבה פעמים המילים נשמעות מפחידות: צלקות !!! נמק של העור!!! (חס וחלילה..טפו, טפו..) אובדן תחושה בפטמה!! ולפעמים הן אלו שגורמות לחשש הגדול מהניתוח. בחלק מהמקרים הסיכונים קשורים בשיטה הניתוחית, ובגורמים הקשורים ישירות אלייך כגון: עישון (המגדיל פי 3 את השכיחות לסיבוכים), בעיות בקרישת דם, מחלות, תרופות מסוימות המפריעות לריפוי פצע וכיו'ב. ובפרטים מבניים כגון: גודל השד, מידת ההקטנה הרצויה, מיקום הפטמה ועוד. זו בדיוק המטרה של ייעוץ פרונטלי ספציפי: לספר לך באופן אישי מה הסיכון לפי נתונייך האישיים ובעיקר אל מול הסיכוי והתועלת שתצמח לך מהניתוח כי בשורה התחתונה מדובר ביחס בין הסיכון לתועלת. לסיכום אומר כי הקטנת חזה למרות הסיכונים הוא אחד הניתוחים בו שיעור שביעות הרצון הוא מהגבוהים בכירורגיה הקוסמטית. את שאר הנתונים תוכלי לקבל מהמנתח לאחר שיחת ייעוץ פנים מול פנים. בהצלחה...

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים