צלקת אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

08/12/2007 | 21:08 | מאת: ע.ר כתובת כ.ר

בן 61 ,עברתי נתוח מעקפים לפני כשנה וחצי,הצלקת שנוצרה לאחר הנתוח ללא הפרשות,מסביב לצלקת הרבה הרבה חום,במיוחד במזג אוויר חם ,במקלחת,מתחת לשמיכה בחורף,תמיד אני עם חולצה פתוחה ללא גופיה יום ולילה קיץ וחורף.בקרתי אצל רופא משפחה ,רופא עור,רופא כירורג חזה,רופא כירורג כללי ולבסוף בקרתי במחלקת פלסטיקה באחד מבתי חולים בארץ שם הומלץ על זריקות סטרואידים והקפאה .אני מתלבט ...אני מתלונן מהחום שיוצא מאזור הצלקת ולא מצורתה.יש לציין שהשתמשתי במשחות ,בכדורים נגד אלרגיה ובאלוורה ספריי לפי הוראת הרופאים ,לצערי ללא כל שפור .אנא עזרתכם.יום טוב ותודה רבה.

10/12/2007 | 11:08 | מאת: ד"ר נועם חי

התופעה שאתה מתאר נקראת קלואיד, או צלקת היפרטרופית. קיים מגוון רחב של טיפולים, מה שאומר שאף אחד מהם לא יעיל בצורה מלאה. אכן לעתים הבעיה נותרת ללא מענה אך אני מתרשם שהתייאשת מוקדם מדי אני מאמין שניתן לעזור לך מאד, במיוחד אם התלונה שלך אינה אסתטית אלא אמיתית תחושת כאב, חום, גרד, וכד' הן תלונות שכיחות הנלוות לבעיה זו. בנוסף יש לשלול שלא מדובר בבעיה כלשהי בריפוי של עצם החזה, ואולי ישנו זיהום כלשהו בדרגה נמוכה בעצם החזה גורם לכל תופעותיך. אנא גש להבדק אצל מנתח פלסטי מומחה. בברכה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים