הקטנת פטמות לגבר

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

04/12/2007 | 13:55 | מאת: מישהו

אני בן 26 ויש לי בעיה עם הפטמות שלי הם בולטות מדי ! הייתי רוצה לדעת מה האופציות הכירורגיות שיש לי לעשות כדי לשנות את המצב וכמה זמן החלמה דרוש לי?

05/12/2007 | 00:43 | מאת: ד"ר נועם חי

אתה מתאר תופעה הקרויה גינקומסטיה (גינקו=נשי, מסטיה=שד) ומשמעותה חזה בעל מראה נשי בגבר. במרבית המקרים הבעיה אינה מלווה בבעיה תפקודית או הורמונלית כלשהי אך יש לתת על כך את הדעת. כמו כן מספר תרופות יכולות לגרום להופעה של בעיה זו. בגיל ההתבגרות נערים לא מעטים סובלים מהבעיה אשר חולפת במקרים רבים מעצמה ועל כן מקובל להמתין לסוף גיל ההתבגרות לפני שנציע ניתוח. גינקומסטיה יכולה להיות עם רקמת שד אמיתית או עם רקמה שומנית ברובה. יכולה להיות חד צדדית אך לרוב הנה דו צדדית. יכולה להיות בדרגת חומרה קלה בינונית או קשה כתלות בנפח השד ובמידת עודפי העור בחזה. הטיפול תלוי בסוג הבעיה. במידה ויש רקמה שומנית עם עודפי עור בדרגה קלה עד בינונית ניתן לבצע שאיבת שומן והעור ייתכווץ מעצמו. במידה והרקמה הנה רקמת שד נוקשה יותר יש להסירה בניתוח והחתך נעשה במחצית התחתונה של העטרה (חצי עיגול). במצבים יותר קשים כאשר יש עודפי עור ניכרים או כאשר יש שד ממש גדול יש לבצע הקטנת שדיים ואז יוותרו סימנים בצורת עוגן בדומה להקטנת שדיים בנשים. זמן ההחלמה הממוצע הוא שבוע שלאחריו ניתן לחזור למרבית פעילויות היום-יום למעט ספורט יש להקפיד ללבוש חבישה לוחצת (אפודת לחץ) לפרק זמן הנע בין 2-6 שבועות (תלוי בסוג הניתוח ובהעדפת המנתח) בהצלחה, ד"ר חי

21/01/2008 | 23:08 | מאת: bwomen חדש פורום- פלסטיקה

07/08/2008 | 09:23 | מאת: אבי

כמה עולה ניתוח שכזה

28/06/2008 | 14:45 | מאת: אלמוני

אני עוד מאט בן 17 ויש לי פטמות גדולות מאוד יחסית למצב הגופני שלי אני מטר 81 בערך ואני יחסית רזה אך בכל זאת הפטמות שלי לא נעשות קטנות אני אשמח לדעת אם יש פיתרון כל שהוא חוץ מניתוח ואם ניתוח דרוש ארצה לדעת מהו מחיר הניתוח והאם יהיו תופעות לוואי אחריו (הניתוח) כמו צלקות אם כדורים שעלי לקחת תודה רבה אלמוני

08/05/2017 | 23:14 | מאת: שאלה

אני אחרי ניתוח גניקומסטיה קלה יחסית ושאיבת שומן עשו לי חתך מתחת לעטרה הוציאו מה שהוציאו (כנראה לא מספיק) ועברה שנה מאז ואני לא מרוצה בכלל הפטמה עדיין נפוחה ובולטת רציתי לדעת האם אפשר לתקן תודה

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים