פטמה שקועה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

29/11/2007 | 12:09 | מאת: גילי

שלום, אני בעלת פטמות שקועות ושמעתי שקיים ניתוח פלסטי שנועד להוציא את הפטמה החוצה. אבקש לדעת יותר פרטים על כך. מהן הסכנות הנלוות, המחירים וכו'. תודה.

29/11/2007 | 23:55 | מאת: ד"ר נועם חי

שאלה זו נשאלה לא מכבר בפורום, חפשי תחת הכותרת פטמות שקועות. ישנן שיטות ישנות רבות לתיקון פטמות שקועות, רובן לא היו ממש מוצלחות והן כללו חיתוך של עור הפטמה ושימוש בטכניקות תפירה מסובכות או העברות רקמה על מנת לשמר את הפטמה במצבה הזקור. "עקב אכילס" של ניתוחים אלו היה אבדן היכולת להיניק והפחתת התחושה לפטמה. לאחרונה התוודעתי לשיטה קלה ופשוטה יחסית ובה בעזרת מכשור ייחודי מבצעים חיתוך עדין תת עורי של הרקמה הגורמת לשקיעת הפטמה, לאחר מכן משאירים את הפטמה משוכה כלפי מטה בעזרת תפר מיוחד עד לריפוי והחלמה המבטיחים שהפטמה לא תשוב לשקוע. מחברי המאמר המציג שיטה זו אף הראו שהניתוח אינו פוגם ביכולת ההנקה, למרות שסיכון זה קיים ועלייך להיות מודעת אליו. רפואה שלמה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים