פיברומיאלגיה והגדלת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

27/11/2007 | 14:24 | מאת: לימור

מזה כשלוש שנים אני חולת פיברומיאלגיה. לאחרונה אני מתעניינת בניתוח להגדלת החזה. האם זה מותר לי מבחינה רפואית??האם יש בכך סיכון כלשהו?מהי ההמלצה לגבי?

27/11/2007 | 15:48 | מאת: ד"ר נועם חי

בעבר הרחוק הופנו טענות כנגד שתלי הסיליקון שהם עלולים לגרום למחלות אוטואימוניות שונות כגון לופוס סקלרודרמה ופיברומיאלגיה.בשנות ה-90 ולמעשה עד 2004 חל איסור על שימוש במשתלי סיליקון בארה"ב. טענות אלו לבסוף הופרכו על ידי מחקרים גדולים רבי משתתפים ומבוססים (הקרויים בשפתנו המקצועית רפואה נתמכת ראיות = evidence based medicine) וכיום מרבית המנתחים בארה"ב עוברים להשתמש בשתלי סיליקון במקום מי-מלח. במקרה שלך אפילו אי אפשר לטעון את הטענה הזו מאחר ולא עברת ניתוח ובכל זאת את סובלת מפיברומיאלגיה. נשאלת השאלה האם ניתוח הגדלת שדיים עלול להחמיר את מחלתך. מאחר והוכח כי שתלי סיליקון אינם מעוררים מחלות אוטואימוניות, לא צפוי שהם יעוררו החמרה במצבך הרפואי. יחד עם זאת עליך לזכור שמחלת הפיברומיאלגיה הנה התקפית ולעתים פרוגרסיבית כך שחומרתה יכולה להשתנות בציר הזמן ללא כל קשר לניתוח. מקווה שתגיעי להחלטה הנכונה ביותר עבורך. בהצלחה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים