רקמת שד מיותרת

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

21/11/2007 | 22:33 | מאת: ליז

שלום, מאז שהתחלתי להתפתח גדלו מתחת לשני בתי השחי שלי "תלוליות". בזמנו הרופא הסביר לי שזוהי ריקמת שד. כיוון שמבחינה אסטתי הדבר מפריע לי מאוד, הייתי רוצה להסיר את הריקמה הזו. האם קיימת פרוצדורה שבה ניתן להסיר את הריקמה מבלי לבצע חתך עמוק המשאיר צלקת ארוכה? (זו היתה הסיבה שבגלל לא ביצעתי ניתוח כזה בעבר) תודה מראש על ההתיחסות.

23/11/2007 | 21:40 | מאת: ד"ר נועם חי

התופעה קרויה בשפה המקצועית Accessory Axillary Breast בשלבי ההתפתחות העוברית של האשה רקמת השד נודדת לאורך ציר הקרוי ציר החלב (Milk Line) ומצוי בשני קוים מקבילים העוברים מבתי השחי דרך הפטמות ועד לאזור המפשעה. במרבית המקרים ניצן השד מתפתח אך ורק במקומו הטבעי אך במקרים נדירים איים של תאי שד נותרים במקומות מסויימים לאורך הקו ויכולים להתפתח לרקמת שד עודפת ואף לפטמה או פטמות עודפות. אפשרויות הטיפול הן: הסרה כירורגית המבטיחה הסרה מלאה אך מותירה צלקת בבתי השחי או שאיבת שומן המסירה רקמה שומנית בעיקר וגם מעט רקמה בלוטית, ויתרונה העיקרי בכך שאינה מותירה צלקת. באותם המקרים בהם בצעתי שאיבת שומן התוצאה היתה טובה מאד. אם העור בבית השחי הינו רפוי ועודף, שאיבת שומן תחמיר את התופעה ואין מנוס מביצוע הסרה כירורגית. ניתוח המבוצע היטב לרוב מותיר צלקת עדינה בבית השחי ובכל מקרה זהו אזור מוסתר היטב. יש מקומות בעולם שמבצעים הגדלת שדיים דרך חתך בבתי השחי כך שמבחינה קוסמטית חתך כזה אינו מהווה בעיה של ממש רפואה שלמה. ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים