גניקומסטיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

21/11/2007 | 22:29 | מאת: אלמוני

כבר מגיל ההתבגרות היה קיים אצלי מצב של פטמות טפוחות (מרגיש שיש בליטות מתחת לפטמות, שגורמות להן לבלוט). הבנתי שלמצב שכנראה יש לי קוראים גניקומסטיה.האם לקבוע תור לפלסטיקאי דרך הקופה (מאוחדת), או ללכת לאבחון באופן פרטי. פשוט אינני יודע איך לגשת לעניין ואשמח לקבל הכוונה. תודה

23/11/2007 | 21:29 | מאת: ד"ר נועם חי

גינקומסטיה הנה בעיה די שכיחה. בחלק מהמקרים הבעיה היא עודף שומן ואם העור בעל אלסטיות טובה אז שאיבת שומן תיתן פתרון מצוין. בחלק מהמקרים קיימת רקמה בלוטית נוקשה באזור השד (בעיקר בבחורים צעירים ורזים) ואז יש להסיר את הרקמה העודפת דרך חתך קטן במחצית התחתונה של היקף העטרה. במיעוט המקרים יש עודפי עור בפטמה ממש או בכל השד ואז יש צורך להפטר מעודפי העור.הניתוחים לרוב מאד מוצלחים. במסגרת הקופה אין לך אפשרות לבחור מנתח ספציפי. במסגרת פרטית אתה בוחר את המנתח שלך באופן עצמאי. הניתוחים דרך הקופה לא בהכרח זולים יותר, ובכל מקרה הקופה תאשר ניתוח רק אם בדיקת אולטרסאונד תוכיח שמדובר אכן ברקמת שד ולא ברקמה שומנית. בהצלחה, ד"ר חי

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים