שומן עצמי

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

15/11/2007 | 13:18 | מאת: עדן

הורדתי בדיאטה 13 ק"ג והדבר ניכר משמעותית בחזה שצנח והתרוקן. עדיין יש לי כ-10 ק"ג להוריד עד להגעה לIBM ואחוזי שומן מתאימים, אך אני מודאגת מאוד ממצב החזה בסוף התהליך. חשבתי על הרמה והגדלה, אבל אני ממש לא רוצה שתלים. מה עם שומן עצמי? כמה זה יעיל?

15/11/2007 | 22:14 | מאת: ד"ר נועם חי

עדן שלום התרוקנות וצניחת החזה לאחר ירידה דרסטית במשקל הנה תופעה מתגברת. הפתרון הוא אכן הרמה עם או בלי מילוי (יותר נכון מאשר הגדלה במקרה זה) ראשית עלייך להגיע אל משקל המטרה ולהשאר במשקל זה למשך שלושה חודשים לפחות. אין טעם לבצע ניתוח במצב בו את עשויה להמשיך לרדת במשקל. לא ברור לי מדוע אינך רוצה שתלים, אולי תפרטי? באשר להזרקות שומן לשדיים נושא זה שנוי עדיין במחלוקת משני ההיבטים החשובים לבחינת כל שיטת טיפול חדשה: יעילות ובטיחות. בהיבט הבטיחותי ישנה בעיה עקרונית עם הזרקות שומן לשדיים. כתופעת לוואי של הזרקת שומן לכל מקום בגוף, שומן שלא נקלט יכול בתהליך ספיגתו לאגור סידן ולהפוך למוקד של הסתיידות. בכל מקום אחר בגוף זה לא היה מפריע אך בשדיים הממצא עלול להתפרש בממוגרפיה כמוקד גידולי ויכול להקשות על פענוח הבדיקה. בהיבט היעילות, בעוד שהזרקות שומן בנפחים קטנים לפנים נחשבות יעילות ומוצלחות ומשנה לשנה הופכות יותר פופולריות, הזרקות שומן בנפחים גדולים לשם עיצוב הגוף אינן עדיין במרכז הקונצנזוס למרות שבאמריקה הלטינית הן צוברות תאוצה בעיקר לשם מילוי ועיצוב הישבן. אני מניח שבכל הקשור לבטיחות הפעולה בשדיים ייקח זמן מה (אם בכלל) עד שהשיטה תהפוך מקובלת. האיגוד האמריקאי לכירורגיה פלסטית יצא לא מזמן בהצהרה ובקשה לחברי האיגוד שלא לבצע טיפולים אלו עד שלא תוכח יעילותם ואני מניח שזו גם הדיעה הרווחת בקרב חברי האיגוד הישראלי. בברכה, ד"ר חי

16/11/2007 | 12:16 | מאת: עדן

שתלים הם ממש לא אופציה בשבילי. אני לא אוכל לחיות בשלום עם העובדה שדברים זרים נימצאים לי בתוך הגוף. בנוגע לשלושה חודשי המתנה - השאלה שלי הייתה על מילוי בשומן עצמי, האם אחרי ההרזיה ישאר מספיק על מנת לשאוב?

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים