ד"ר הראל שלום !

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

20/12/2007 | 19:47 | מאת: רעות

אני חושבת שמה שהכי מפחיד אותי בניתוח אף זה שיורד דם אחרי הניתוח והזמן שלוקח לדימום להפסיק.. קראתי שלא כל הרופאים משתמשים בטמפונים סופגים לאף... האם זה מפני שיש סוגי ניתוחים לאף שלא יורד דם בכלל? האם בכל ניתוח יורדת כזאת כמות גדולה של דם שמצריכה יומיים של ספיגה והחלפת הטמפונים באף כל שעתיים-שלוש? תודה מראש, :) רעות

21/12/2007 | 10:42 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום רעות: לאחר כל ניתוח אף יש דימום אך היקפו שונה בין הניתוחים. לרוב, בניתוחים משולבים בהם טופלו המחיצה ו/או הקונכיות, הדימום משמעותי יותר מאשר בניתוחים פלסטיים בלבד. יהיה אשר יהיה היקף הדימום, הוא נשלט ולא מסכן את הבריאות. הטמפונים לא מצריכים החלפה, הם מושארים כיומיים ואז נשלפים החוצה. מה שכן מחליפים במשך יומיים אלו הם הפדים החיצוניים שמונחים מחוץ לנחיריים ושתפקידם הוא לספוג את הדם שיוצא דרך הנחיריים ולמנוע ממנו להתפזר בפנים. יש לציין שקיימים היום טמפונים נספגים אשר לא צריך להוציאם מאחר והם הופכים ממוצקים לנוזליים/ג'לי אחרי יומיים וכך נעלמים. בברכה

22/12/2007 | 23:15 | מאת: סיון

שלום אני בת 15 וחצי ורציתי לשאול אם יש לי קשיי נשימה,כלומר אני לא נושמת מהאף ובנוסף אני אסמטית אני רוצה לעשות ניתוח אף גם בגלל צורתו וגם בגלל הבעיה שאיני נושמת מהאף. האם אני יכולה לעשות זאת במרפאה שלי. או שאני צריכה לפנות לדוקטורים.מרפאות ניתוחי אף וכו'... או שאני יכולה לבצע את הניתוח במרפאה שלי. עוד דבר שנורא חשוב לי לדעת זה שאני רוצה לגשת לבדיקה ראשונית בקשר לחסימת הנשימה שלי באף אז לאיפה אני צריכה לפנות!? תודה רבה.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית