התייעצות לגבי ניתוח למחיצת האף

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

31/05/2016 | 16:20 | מאת: ר.ת

בן זוגי סובל ממחיצה עקומה באף כבר המון שנים. לאחרונה הוא היה אצל רופא מייעץ ע"מ לתקן את המחיצה בניתוח והרופא הציע לו לבצע בנוסף הרמת טיפ (טען שיש לו אף שמוט) וקרא לזה "ניתוח לשחזור שסתומי האף". במהלך הפגישה הוא הרים לו מעט את קצה האף ושאל אותו האם הוא מרגיש שינוי בנשימה, הוא טען שההבדל הוא אינו משמעותי. הבעיה היא שבן זוגי מאוד חושש לבצע ניתוח כזה מכיוון שאינו רוצה שהניתוח ישנה את פניו ואת אפו ובנוסף, לא מצאנו שם חומרים, לא בעברית ולא באנגלית, שממליצים לבצע ניתוח להרמת טיפ מבחינה רפואית ולא קוסמטית. השאלה שלי היא האם זה הכרחי לבצע בנוסף לניתוח תיקון המחיצה גם את הרמת הטיפ? האם באמת יכול להיות קשר בין זה ולבין הנשימה שלו ברמה שהוא ירגיש הבדל משמעותי? זה מרגיש קצת כמו תרמית... תודה מראש על התשובה.

31/05/2016 | 22:04 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

יתכן ורק יישור מחיצה ישפר את הנשימה. יש מצב שהרמת הטיפ ישפר את זרימת אויר. במידה ושסתום האף חסום, גם זה ניתן לתיקון.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית