ניתוח אף

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

09/12/2007 | 14:00 | מאת: מישל

אני מעוניינת לעבור ניתוח אף. לאחר ייעוץ הבנתי שהסחוסים בשני צידי האף לא שווים ויש גם צורך לתקן את המחיצה מכיוון שהאף נוטה טיפה ימינה. המנתח אמר שכנראה יהיה צורך בניתוח אף פתוח ורציתי לדעת האם זה באמת חובה ומה זה אומר לגבי ההחלמה ומהלך הניתוח עצמו (הבנתי שזה משאיר צלקות...).

09/12/2007 | 20:57 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום מישל: ניתוח אף פתוח מתבצע לרוב בניתוחים מורכבים או בתיקונים של ניתוחים שלא הצליחו, אך יש רופאים שמעדיפים את הטכניקה הזאת גם בניתוחים פחות מורכבים. ההבדל עם הניתוח הסגור (שהוא הניתוח השכיח בארץ) הוא שנשארת צלקת באזור הקולומלה (הנמצא בין השפה העליונה לקצה האף). גם משך הנפיחות יכול להיות ארוך יותר אך בידיים של מנתח מנוסה אין ההבדל בתוצאות הסופיות ביחס לניתוח הסגור. בהצלחה

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית