ניתוח אף שני

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

29/01/2015 | 22:32 | מאת: א

שלום דוקטור. לפני 9 חודשים עברתי ניתוח אף במהלכו הורם לי קצה האף (אף נשרי), יושר גו האף שהיה טיפה מעוגל, קוצר אורך האף והנחיריים. לאחר שכבר ירדה הנפיחות לגמרי ויכלתי לגעת באף בחופשיות, שמתי לב שקצה האף, כלומר כל החלק באורך של כסנטימטר מהקצה התחתון נוטה מעט ימינה. צד שמאל של האף לפני הניתוח (הקיר של חלל הנחיריים) היה נפוח וצד ימין היה "שקוע". כלומר לא הייתה סימטריה בין צד שמאל הנפוח לצד ימין. כיום לאחר הניתוח אני מרגיש כאילו המנתח ניסה לטפל בזה ובעצם גרם לזה שהאף בקצה יהיה עקום, כלומר הוריד מנפח הנפיחות בצד שמאל, ועשה איזה משהו מעל נחיר ימין, בגב האף בצידו הימני, כך שנוצר "שקע" שגורם לאף לנטות ימינה ולהראות מלמעלה מעט כמו בננה שנוטה ימינה. הלכתי לד"ר והוא אמר שהוא אכן נוטה ימינה וזה בגלל המאפיינים שתיארתי לך שהיו לי לפני הניתוח וזה לא מצריך ניתוח חוזר. נראה כאילו הוא לא הרגיש בנוח עם זה. אמר שהוא הסביר לי שתיהיה בעיה בצדדים של האף אבל האמת שהוא לא באמת הסביר את זה לפני. הייתה אי סימטריה לפני הניתוח אבל הוא בהחלט לא היה עקום, ושוב זה נראה כאילו הוא עשה פעולה בצידו הימני של האף שגרמה לזה. אני מרגיש קצת לא שלם עם זה. מי שיודע שעשיתי ניתוח שם לב לזה, ובעיקר בגלל שהלכתי למנתח מאוד ידוע ומאוד מנוסה ששילמתי לו המון כסף על זה. כרגע יוצא שבפרופיל באמת הוא עשה עבודה טובה. אבל אם מסתכלים על האף משעה 10 רואים אף סולד מושלם, משעה 2 רואים אף ישר שהקצה שלו טיפה מוזר בגלל שלשם הנטיה, ומהפרונט רואים אף עקום בקצהו. רציתי לדעת אם ניתוח אף שני כרוכה באותה פרוצדורת החלמה מייגעת כמו בניתוח הראשון? האם עליי לסמוך על הרופא שאמר שזה לא מצריך ניתוח שני או שעליי לפנות לרופא נוסף ולראות מה ניתן לעשות? ושאלה הכי חשובה, האם זה עניין שרירותי נושא השנה עד להחלמה? כי אני חושש שהוא ימשיך להתעקם (ככל שירדה הנפיחות כך הוא התעקם)

02/02/2015 | 16:17 | מאת: דנה

היי אני מתכננת לעבור ניתוח אף ואני חוששת מאותה תצואה אפשר לדעת אצל איזה מנתח נותחת? אשמח שתחזור אליי ומקווה שהכל יסתדר לך זה המייל שלי [email protected]

02/02/2015 | 21:09 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

סבלנות, הדברים עוד יכולים להשתנות.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית