לדר קריכלי

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

21/01/2015 | 17:53 | מאת: רבקה

בסד שלום דוקטור, אני זמרת ומעוניינת לעבור ניתוח אף אסתטי. הבנתי שמנתחים פלסטיים יגידו לי שזה לא ישנה את הקול כי יש להם אינטרס מסוים, לכן רציתי לשאול אותך בתוך מומחה אף אוזן גרון האם לניתוח אף יש השפעה על מיתרים הקול, הגוון שלו וכדומה? אם כן- באיזו רמה? מהי הסבירות? והאם זה זמני? אשמח לתשובתך, תודה רבה!

21/01/2015 | 23:35 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

לניתוח אף אין השפעה על המיתרים, אך הוא יכול להשפיע ואפילו מאוד על גוון הקול. רמת השינוי תלויה באיכות הניתוח, מאפס שינוי ועד אין סוף. ככול שהניתוח יבוצע תוך שמירה קפדנית של פיזיולוגיית האף, כך ישמר הגוון התקין. עפרה חזה ז"ל עברה ניתוח אסתטי ללא פגיעה באיכות הקול.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית