ניתוח אף משולב אסטתי ורפואי

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

19/06/2014 | 17:26 | מאת: מימי

שלום, ביתי סובלת מאף סתום והוצע לה עי רופא קופח לעבור ניתוח רפואי ליישור מחיצה והסרת קונכות. היא מבקשת לתפוס טרמפ ולבצע גם ניתוח אסטתי. הוצע לנו עי אחד מהמכונים העובדים עם קופת חולים כללית, לעבור את הניתוח אצל רופא מסויים. הרצת שם הרופא בגוגל מעלה שהוא רופא כירורג פלסטי בלבד ולא רופא אא"ג. השאלה היא האם אין צורך ברופא אא"ג לשם ביצוע ניתוח ישור מחיצה והוצאת קונכות ??? האם כירורג פלסטי יכול לבצע ניתוח משולב כזה? ואיך יתכן שלא הודיעו לנו במכון שהרופא אינו אא"ג ?? כמעט וקבענו תור לניתוח... תודה

19/06/2014 | 23:08 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

1.אני מתנגד נחרצות לניתוח הסרת קונכיות אלא במקרים נדירים ביותר. לקונכיות תפקיד חשוב בפיזיולוגיה של האף ויש לשמרן. 2.אישית אני דוגל בכך שניתוח אף צריך להתבצע ע"י רופא אאג אשר הוכשר לשילוב ניתוח אסתטי ורפואי. 3.באשר לשאלתך האחרונה - אין לי תשובה .

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית