גבנון לאחר ניתוח שני באף

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

06/02/2014 | 19:24 | מאת: נועה

שלום רב דר מרקוס, אני בת 21 ולפני כשנה וחודש עברתי ניתוח אף אסתטי לתיקון הגבנון שבאף. לאחר הניתוח הראשון שעברתי כמובן שהייתי נפוחה וכאשר החלה הנפיחות לרדת פתאום הופיעה בליטה באף שלא הרגישה כמו נפיחות אלא ממש כמו עצם. ידעתי שלוקח שנה עד לתוצאה הסופית ושלנפיחות לוקח די הרבה זמן לרדת לחלוטין. הבעיה שככל שהנפיחות עצמה ירדה כך הבליטה נהייתה גדולה יותר, חשבתי שזה אולי מהסיבה שהעצם עצמה נפוחה עדיין וזה יחלוף כי ידעתי שהורידו לי בניתוח את הגבנון לחלוטין. לאחר כשנה הבנתי שהגבנון או הנפיחות הזאת הולכת להישאר והחלטתי לקבוע תור לניתוח תיקון. בביקורת שלפני הניתוח תיקון הוסבר לי שלמרות ששייפו לחלוטין את העצם , לפעמים היא מתנפחת ונשארת כך כמו גבנון. הגבנון היה ממש גדול ולאף הייתה צורה מוזרה ביותר.. קצה האף היה סולד ויפה אבל מהפרונט ומהפרופיל הייתה בליטה ממש גדולה שגרמה לאף שלי להראות מוזר מאוד ובאמת כולם הסכימו איתי שאני חייבת לעבור ניתוח תיקון. היום, אני אחרי שבוע וכמה ימים אחרי ניתוח התיקון. מוטב לציין שלאחר הניתוח השני לא הייתי נפוחה בכלל והיה לי שטף דם קטן מאוד מתחת לעין, נראיתי ממש טוב. לאחר שבוע מהניתוח הורידו לי את הפלסטרים והופתעתי מהתוצאה היפה. אף קטן טבעי והכי חשוב בלי גבנון. הבעיה היא שכבר עכשיו שמתחילה לרדת הנפחיות שבקושי הייתה לי חוזר לו הגבנון ומיום ליום גודל ועכשיו האף שלי נראה כמעט כמו לפני הניתוח תיקון, נפוח מהפרונט ומהפרופיל. אני פשוט מתוסכלת ומפחדת מאוד שאחרי כל הסבל והכסף האף יחזור למצב הקודם כרגע זה נראה ומרגיש כמו הבליטה מהניתוח הראשון שרואים אותה גם מהפרופיל וגם מהפרונט. הבליטה ממש קשה ומרגישה כמו עצם ולא כמו נפיחות. מניסיון קודם יש לי תחושה חזקה שגם הפעם העצם תחזור להיות כמו שהייתה כל יום שאני קמה העצם בולטת יותר. ככל השנפיחות מסביב יורדת כך העצם גדלה. אני ממש מתוסכלת מיזה. זה פשוט לא הגיוני הרי הודרידו לי לחלוטין את העצם איך דבר כזה קורה? יכול להיות שיש לי בעיה להחלים או ההפך שאני מחלימה טוב יותר מאחרים ובגלל זה העצם חוזרת למצבה הטבעי? אני יודעת שזה בעייתי לענות על שאלתי של למה כל זה קורה מבלי לבדוק ולראות אותי. אך אשמח מאוד אם תוכל לתת לי הסבר או כיון למה יכול להיות שזה קורה. ובנוסף לדעת אם יש אפשרות שאזדקק לניתוח נוסף ואם זהו דפוס החלמתי אז אם בכלל ניתוח נוסף יעזור או שזה יהיה כמו הפעמיים הקודמות. כמובן שבניתוח תיקון משלמים אך ורק הוצאות בית חולים ולא תשלום על הניתוח עצמו. אז במידה וארצה או אצטרך ניתוח תיקון לתיקון האם זה יעלה כסף או לא? ועוד שאלה קטנה? האם קרח יעזור לי בשלב הזה? סליחה על כל השאלות ותודה מראש נועה.

07/02/2014 | 09:17 | מאת: נוי

אפשר לדעת אצל מי עברת את התיקון?

07/02/2014 | 12:48 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

הכי טוב לפנות למנתח לבדיקה ואז גם חוות דעת תהיה מבוססת.

07/02/2014 | 14:19 | מאת: נועה

אבל השאלה אם זה נשמע דבר חריג או דבר שעלול לקרות? ובכללי אם בשלב הזה שאני שבועיים אחרי ניתוח קרח יכול לעזור?

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית