ניתוח אף אסתטי בעקבות ניתוח בלסת ושתל בסנטר

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

17/01/2014 | 16:19 | מאת: -

שלום, אני (24) עתיד לעבור בעוד כחודשיים ניתוח בלסת העליונה, מסוג Le fort 1 osteotomy of maxilla (בשפה לא מקצועית, לפי הנאמר לי: קיצור 7 מתוך 10 מ"מ מחשיפת החניכיים. כרגע יש גם רווח בסגירה הקדמית בין השיניים העליונות והתחתונות מקדימה, דבר שנאמר לי שיתוקן במסגרת חיתוך הלסת העליונה) ובנוסף שתל בסנטר. חשוב לציין שנאמר לי שהניתוח יוצר שינוי קל גם באף: מרחיב את הנחיריים ומעלה מעט את קצה האף (יתכן והגדרותי אינן מדויקות). בעקבות השינוי המשמעותי הזה, רציתי לשאול אם יש טעם להיועץ עם מנתח אף פלסטי בשלב זה, שכן הניתוח הקרוב יכול להוות בעיה בהתאמת ניתוח האף לאחר השינוי בפנים (?). במקרה שהניתוח הקרוב בלסת והוספת השתל לא ימנע תכנון והתאמת ניתוח אף, מתי אוכל לעבור אותו, אם ההחלמה מהניתוח בלסת אורך 6 שבועות? אני מעדיף לחכות כמה שפחות בגלל שאני רוצה לחזור לפעילות ספורטיבית מיד כשאתאפשר. אשמח גם לציין שבעקבות תלונות על קושי בנשימה דרך האף פניתי לרופא א.א.ג, ובאבחנתו מצא: 1. סטיה של מחיצת האף. 2. היפרטרופיה קונכיות תחתונות. לסיום, הוא ממליץ על טיפול אנטיסטמיני (לאלרגיות, אני מניח) או SMR. אציין גם שמה שמטריד אותי בעיקר באף הוא גובה ה"bridge" והצורה הקשתית שלו. אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי בהקדם האפשרי, במיוחד לאור המידע הרב בגוף ההודעה, וגם אשמח לדעת מעט בקשר למסגרת מחירים אצל רופאים בכירים, גם ללא ציון שמות.

17/01/2014 | 18:08 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

קודם כל בהצלחה עם ניתוח הלסת. הניתוח הנ"ל מאוד יעיל ורק אחריו יש לתכנן את ניתוח אף על כל הבטיו: אסתטי ורפואי.

17/01/2014 | 18:16 | מאת: -

לאחר כמה זמן מ ניתוח הלסת וההשתלה בסנטר כדאי להתחיל בייעוץ לגבי ניתוח האף? הרי הפנים יהיו נפוחים.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית