לאחר ניתוח אף שני - לא מרוצה ואובד עצות

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

08/12/2013 | 20:09 | מאת: אבי

שלום, לפני כשנה וחצי החלטתי לעשות ניתוח אף. האף שלי היה עם גיבנת קטנה ועודף עור בקצה האף - מה שנתן צורה נשרית. עשיתי ניתוח אצל מנתח נחשב מאוד, תחילה האף היה נראה יפה, עד שירדה הנפיחות לגמרי. קצה האף עדיין נשאר קצת רפוי - נשר, הגבנון ירד אך לא לגמרי, בצד הימני של האף עלה גבנון קטן חדש בפרופיל ראו זאת (ממש קצת) אך בהסתכלות קדמית ראו זאת, קצה האף בין האף לשפתיים אינו ישר, ואם אני מכניס את היד לתוך הנחיר אני מרגיש שהמחיצה עקומה. פניתי למנתח והוא אמר שהוא יישר לי את הגבנון שצמח, וירים לי עוד את קצה האף, אך לגבי הקטע של העור בין הנחיריים לשפה אינו עומד בקו ישר אינו ממליץ לגעת. היום אני לאחר הניתוח, שלושה שבועות אחרי - אני לא מאמין שאני כותב זאת אך שוב צומח לי גבנון, הפעם אמנם פחות נראה לעין מהניתוח השני אך עדיין שם, מה עושים? שוב לשים את מזלי אצל אותו מנתח, שוב לשלם עבור יום אישפוז? אני שוקל ללכת ולתבוע אותו, האם זה הגיוני שדבר כזה יקרה? ומה לגבי זה שהמחיצה לא ישרה - האם התשובה של המנתח שלגבי העור בין הנחיריים לבין השפה ( שהם לא עומדים בקו ישר) האם נכון שלא מומלץ לגעת?! המון תודה אשמח לתגובה על כל שאלותיי, אני באמת אובד עצות

09/12/2013 | 08:29 | מאת: מישהי

היי אבי, האם תוכל לומר אצל מי עשית את הניתוח ?

10/12/2013 | 22:00 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

אבי שלום. צר לי לשמוע על ההכזבה שלך, אבל בשלב שאתה נמצא הדברים אינם סופיים ועלולים עוד להשתנות לטוב ולרע. התאזר בסבלנות והמתן לתוצאה סופית. העור שבין הנחיריים נקרא קולומלה ועוקם שלו מעיד על מחיצה עקומה - הדבר ניתן לתיקון.

10/12/2013 | 22:54 | מאת: אבי

העובדה שכרגע יש לי מחיצה עקומה , שהתעצמה עקב הניתוח הראשון, הייתכן שבעתיד (בעקבות העובדה שהגוף משתנה והאף תמיד) יהיו לי קשיי נשימה? ובעקבות השינוי הגופני העיקום הקטן הזה יגדל יותר? תודה.

11/12/2013 | 18:31 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

לא בהכרח.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית