נפיחות במקרה של ניתוח אף פתוח מתקן

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

22/11/2013 | 13:14 | מאת: גיא

שלום רב, מתי יש לצפות שמאה אחוז מהנפיחות ירדה גם לאחר ניתוח אף פתוח מתקן? שמעתי שמאחר ושזה ניתוח אף פתוח וניתוח שני, הנפיחות יכולה להימשך שנתיים, האם זה נכון? תודה

27/11/2013 | 20:47 | מאת: ד"ר אברהם קריכלי

אכן ניתוח אף פתוח כרוך ביותר נפיחות בין עם זה ניתוח ראשוני או מתקן. התהליך לוקח חודשים ארוכים ואף שנים. הדברים תלוים בתכונות הרקמות של המנותח, מורכבות הניתוח ומיומנות המנתח. שילוב מוצלח של הגורמים הנ"ל משפר את סיכויי הצלחת הניתוח ומקצר את תהליך שיקום כולו

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית