אחרי ניתוח אף

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

06/11/2007 | 12:59 | מאת: א

לפני כשנה עברתי ניתוח פלסטי באף, לפני כחצי שנה חשתי במעין גבשושית\בליטה (שלדעתי לא הייתה שם קודם) בחלק העליון של האף (באיזור המנותח) פניתי למנתח שלי והוא טען שאינו רואה כלום ושהכל בסדר אני לעומת זאת (וגם אחרים) כן רואה את הגבשושית (אפשר כמובן גם לחוש בה) והיא מאוד מפריעה לי 1. מה זה הגבשושית הנ"ל ומאיפה הגיעה? 2. מה אפשר לעשות כדי שלא תהיה שם? 3. האם פעילות גופנית (חדר כושר) כחודש אחרי הניתוח או עישון יכולים לעודד הופעה של גבשושית כזו או שאין קשר בין הדברים? תודה מראש.

06/11/2007 | 18:04 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום: כמובן שללא בדיקה פיזית לא ניתן לדעת בוודאות מה פשר הגבשושית המדוברת. בכל מקרה שנה לאחר ניתוח הנפיחות של האף נסוגה במלואה כמעט, ולכן יכולים להופיע בליטות שלא נראו כאשר הייתה עוד נפיחות. טיב הגבשושית יכול להיות שארית עצם או סחוס והטיפול הוא ניתוח חוזר בו מסלקים או משייפים אותה. היקף הניתוח הוא יחסית קטן בהשוואה לניתוח הראשוני. אין קשר בין ספורט או עישון להופעת הגבשושית. בהצלחה.

30/11/2007 | 22:35 | מאת: עידן

אני מעונין לדעת טפים להחלמה מהירה אחרי ניתוח אף?

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית