אף

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

23/11/2007 | 00:12 | מאת: מ

לפני שנה עברתי ניתוח פלסטי באף מאז הניתוח אפי סתום כמעט תמיד, קשה לי לנשום ממנו וכמעט ואיני מריחה דבר ראוי לציין שלפניי הניתוח מעולם לא סבלתי מאף אחת מהבעיות הנ"ל וגם לא מאלרגייה מכל סוג שהוא לפניי הניתוח שאלתי את המנתח האם עלי להיבדק אצל רופא אאג על מנת לשלול אפשרות של בעייה רפואית באף והוא טען שאין שום צורך בכך נבדקתי אצל מס' ממוחים ברפואת אאג לאחר הניתוח שאמרו כי הבעייה היא שיש לי מחיצה מעט עקומה וכן קונכיות מעט מוגדלות בנוסף להיצרות הנחיר עקב הניתוח+ הצטלקות טבעית באיזור המנותח- כל אלו גורמים לקשיי הנשימה ולאף הסתום וככל הנראה שהדבר היחיד שיפתור את הבעייה הוא ניתוח רפואי ליישור המחיצה והקטנת הקונכיות על מנת להגדיל את המרווח בנחיר למעבר של אוויר שאלותיי: 1. האם נהוג להיבדק לפני ניתוח אף? 2. אני מניחה שהמחיצה באפי הייתה מאז ומעולם עקומה (למרות שלא גרמה לי לבעיות ולכן לא הייתי מודעת לבעייה)- האם בניתוח קוסמטי, באם המנתח מגלה מחיצה עקומה,נהוג ליישרה? 3. האם יכול להיות שהניתוח עצמו הוא שגרם למחיצת האף העקומה? תודה מראש

24/11/2007 | 08:06 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום מ: כל רופא אשר מנתח אפים חייב לבצע בדיקה פנימית של האף לפני הניתוח. הדבר חשוב מפני שהאף הוא איבר חשוב בתהליך הנשימה ובמידה וימצאו בבדיקה בעיות מחיצה או קונכיות, קיימות או פוטנציאליות, יהיה צורך לתקנן בניתוח. לא סביר שכתוצאה מהניתוח הפלסטי המחיצה שלך התעקמה. אך נירא לי שהייתה כנירה סטייה קלה או בינונית של המחיצה שלפני הניתוח לא גרמה להפרעות כלשהן אך מאחר ובניתוח אף מעברי האוויר נעשים צרים יותר, הסטייה הפכה למשמעותית. כנ"ל גם ביחס לקונכיות. זאת הסיבה שהרבה רופאים המבצעים ניתוחי אף מוסיפים לטיפול הפלסטי טיפול מחיצה ואו קונכיות "מונע" אפילו שהמועמד לניתוח לא מדווח לפניו על בעיות נשימה כלשהן.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית