צלקות

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

01/02/2008 | 16:08 | מאת: דורון אטיאס

שלום ד"ר הראל עברתי ניתוח לפני כ8 ימים בניתוח הרופא עבד על הנחיירים גם והצר אותם נראה לי... הוציא לי את התפרים היום ואני רואה מין פצע קטן כזה בכל נחיר!!! האם יישארו לי צלקות במקום שבו היו תפרים??? יש דרך כלשהיא להוריד נפיחות ולטפל בשטפי דם??? בתודה מראש דורון.

03/02/2008 | 21:14 | מאת: ד"ר מרקוס הראל

שלום דורון: ראשית כל אין שום דרך לזרז את ירידת הנפיחות. צריך רק סבלנות. כנ"ל בקשר לשטפי דם. החורים הקטנים אמורים לרוב להחלים לצלקות דיסקרטיות. בכל ניתוח שמתבצעת בו הקטנת נחיריים נשארות צלקות, אך אם הן ממוקמות בדיוק בקפל שמחבר את הנחיר לשפה העליונה יהיה קשה להבחין בהן בעתיד.

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית